fbpx

Om Christ Lammfelle

OM CHRIST LAMMFELLE

Australiska merino lammull används för alla Christ Lammfelles Horsedream-produkter eftersom ullen är lite tätare. Detta ger bättre tryckfördelning och bidrar till att minska tryckkrafterna. Skinnet är också starkare, vilket garanterar att det är hållbart och lätt att ta hand om produkterna.

Alla skinn bevaras och skickas till sitt eget garveri för vidare bearbetning. Christ Lammfelle kan när som helst verifiera ursprunget för sina fårskinn.

Inte ett enda får eller lamm slaktas för sin hud. Pälsen är en biprodukt av slaktprocessen, som är enbart för att erhålla kött.

LAMMULLETS SPECIELLA EGENSKAPER

Lammull ger en generell känsla av välbefinnande. Det hjälper dig att slappna av och det främjar blodcirkulationen. Lammull ger en naturlig luftkudde mellan huden och skinnet som skapar en andningsbar zon som hjälper till att reglera hästens kroppstemperatur i alla väder.

Lammskinn består helt och hållet av proteiner. Protein ger inte en grogrund för virus och bakterier. Ullen kan absorbera upp till 30 % av sin vikt i fukt utan att det känns kallt eller fuktigt. Lammskinnet har antibakteriella egenskaper och skyddar huden. Ullfiberns struktur avstöter smuts och har naturliga självrengörande egenskaper. Regelbunden skakning och luftning av fårskinnet neutraliserar lukt och hjälper till att hålla ullen friskt.

Christ Lammfelle Horsedream lammullsprodukter har ett högt terapeutiskt värde. De utesluter temperaturen under alla årstider, är andningsbara, elastiska och slitstarka. Tätheten hos deras produkter skapar naturliga luftkuddar. Detta minskar friktionen och ger lättnad för tryckkänslig hud. Tryckpunkter undviks.

Deras eget garveri är en av de modernaste i världen och ger de bästa möjliga förutsättningarna för att bearbeta det värdefulla råmaterialet, fårskinnet, med en speciell teknik utan kemikalier. Genom medicinsk garvning av fårskinnen blir de tvättbara och kan även läggas i torktumlare. Christ Lammfelle använder endast de bästa råvarorna för sina produkter som de tillverkar helt inomhus. De kan därför garantera en konsekvent hög kvalitet.

VAD CHRIST LAMMFELLE/ WERNER CHRIST SÄGER OM SIN VERKSAMHET

Vi är ett tyskt familjeägt företag med produktionsanläggningar i Tyskland, Uruguay och på Filippinerna och över hela världen genom specialbutikerna för den specifika produktlinjen. Vi har tillverkat högkvalitativa läder- och fårskinnsprodukter i över 50 år och sedan början på 90-talet har också vår kompetens använts i de medicinska fårskinnens produktsortiment.

Vårt eget garveri är ett av det modernaste i världen och ger oss ideala förhållanden för att behandla fårskinnet i dess råa tillstånd med en speciell process. Vi väljer bara de allra bästa råvarorna till vårt sortiment av produkter – allt tillverkar vi i våra egna lokaler – och vi garanterar en konsekvent hög kvalitetsnivå.

Vårt garveri har fått många utmärkelser från miljöorganisationer de senaste åren för våra exemplifierande faciliteter och dess utrustning samt arbetsförhållanden. Vi är det enda garveriet i världen som vi vet om som inte släpper ut några toxiner i miljön. Vi vägrar också någon som helst inblandning med export av levande djur.

Vi använder förnybara energikällor för att värma vatten. Tannerier behöver stora mängder vatten. Vårt Toryal garveri använder 120 000 liter vatten varje dag, som först måste värmas upp till en temperatur av 80 ° C. Detta kräver 3 600 liter värmeolja varje dag men sedan 2005 har vi strävat efter det ambitiösa målet att helt övergå till förnybara energikällor. Detta mål har varit verklighet sedan den 12 april 2007.

Det första steget var att bygga en solenergianläggning, som omedelbart gav besparingar på 20%. Samtidigt planterades det eukalyptusträd, och idag finns det cirka 600 000 träd över ett område som täcker 380 hektar. En snabbkopplingsmaskin gör träflis från träet, och dessa chips hjälper inte bara till att optimera förbränningen utan också att minska träet som behövs med 5% jämfört med brinnande stockar.

De naturligt förekommande koldioxidutsläppen från förbränningsprocessen kompenseras av de nya träd som planterats. Toryal ger således ingen koldioxidutsläpp och har säkrat sin förnybara energikälla de närmaste 50 åren – ett viktigt bidrag när det gäller att skydda miljön.

BEARBETNING

Efter garvning och medan den fortfarande är våt buffras lädersidan av var och en av fårskinnet för hand tills det är jämnt, slätt och silkesmattat. Skinnen torkas sedan och med hjälp av specialmaskiner “pläterar” de (en liknande process är att stryka), kammar och skinnen och fås i sin färdiga form. De sorteras sedan enligt kvalitetsklass

Alla skinn går igenom flera processer bara i förproduktionsfasen  innan de fortsätter att göras till färdiga produkter. Till exempel undersöks varje lammskinn noggrant och klassificeras enligt dess speciella användning innan de skickas till produktions-avdelningen.

Varje hud är unik och annorlunda när det gäller strukturen hos ull och läder. Alla involverade processer utförs exklusivt av utbildade specialister för att säkerställa att skinnet används på bästa möjliga sätt. Med erfarna experter som kritiskt granskar varje steg, skärs skinn sedan i storlek för hand med hjälp av speciella läderknivar.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt sömmarnas struktur när produkterna tillverkas så att de inte kan ge upphov till några tryckpunkter. Alla produkter är gjorda för hand med speciella läder- och pelsymaskiner.

Den slutliga inspektionen innebär att produkten undersökts för eventuella brister och alla överflödiga trådar och utskjutande hår avlägsnas. Produkten märks sedan och packas lämpligt för frakt.

Försäkran om godkännande från Tanning School i Reutlingen

CHRIST fårskinn innehar ett godkännande beslut som utfärdats av Tanning Schools forskningsinstitut i Reutlingen. Detta garanterar att alla produkter som tillverkas i CHRIST-garveriet Toryal S.A. har testats för skadliga ämnen och produceras i enlighet med miljövänliga metoder.

Horsedream saddlepads Tillbutiken-1 Om Christ Lammfelle

sv_SESwedish
Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro