fbpx

Tvättråd

TVÄTTRÅD

Horsedream saddlepads 8003_00d2 Tvättråd  Rekommenderad rengöring av fårskinn och lammullsprodukter i tre steg:

1: TVÄTTBART I 30 GRADER C

Våra Christ Lammfelle fårskinn- och lammullsprodukter kan maskintvättas i en maximal temperatur av 30 grader på ullprogrammet. Vänligen se till att inte överladda maskinen och att produkterna inte centrifugeras för snabbt. Sätt fast alla kardborreband innan tvätt. Du bör tvätta alla produkter som innehåller metalldelar i en tvättpåse.

2: RÄTT TVÄTTMEDEL

Vi rekommenderar att du använder vårt Werner Christ C7 tvättmedel för fårskinn och lammull. Tvättmedlet är miljövänligt och ett koncentrat speciellt framställt för optimalt resultat med våra produkter. Beroende på graden av smuts, rekommenderar vi att du använder 30-50 ml av C7 för varje 10 liter vatten vid handtvätt eller för varje program i tvättmaskinen. Att tillsätta ett standard sköljmedel hjälper till att bevara lädrets elasticitet.

Tvättmedel som normalt används för textiler och ull är inte passande för att tvätta fårskinn/lammullsprodukter i, så vänligen kontrollera så det inte finns kvarlämnat sådant tvättmedel i maskinen och ta bort det du finner.

3: PASSANDE FÖR TORKTUMLARE

Efter tvättprogrammet kan du torka våra lammullsprodukter i din torktumlare i en temperatur upptill 40 grader C. Lädret som flyttar sig runt i torktumlaren hjälper till att bevara det mjukt och elastiskt. Alternativt kan lägga lammullen utomhus i skuggan för att torka i friska luften.

Se till att det inte exponeras för direkt solljus och inte är nära några värmekällor, eftersom detta kan göra lammullen grov. Dra lammullen regelbundet i form medans det torkar. Så fort fårskinnet/lammullen är torr, kan du borsta det med vår lammullsborste eller kamma lammullen med vår kam för fårskinn för att göra det perfekt smidigt igen.

TVÄTTA BARBACKAPADDAR

Alla Horsedream Barbackapaddar kan tvättas vid låga temperaturer (max 30 grader) på ullprogrammet med vårt anpassade C7 tvättmedel. Detta speciellt formulerade tvättmedel kommer att bevara de naturliga oljorna i lammskinnet och hålla det mjukt och smidigt. Du kan också torktumla vid låg temperatur (max 30 grader) eller lägga ut det platt för att torka, ullsidan uppåt.


Basic PLUS-modellen passar i en hushållstvättmaskin.
Premium PLUS, Iberica PLUS och Cloud Spezial delas upp i två sektioner – den övre delen (där ryttaren sitter) behöver sällan tvättas. Den nedre delen passar i en hushållstvättmaskin.


Innan du tvättar måste alla skumstycken tas bort – mellanlägg, framvalv, kantel, knärullar etc.
Borsta efter tvätt när din barbackapad är torr. Det återställer fårskinnsfibrerna och håller barbackapadden fluffig så den ser ut som ny. Du kan också borsta mellan tvättar (minska tvättbehovet). Vänta tills lera, svett, smuts etc är torrt och bara borsta. (Borste och tvättmedel medföljer vid köp av barbackapad). Lammskinn är lätt att sköta och är faktiskt smutsresistent. Du kan också svampa av panelerna.

Horsedream saddlepads Tillbutiken-1 Tvättråd
sv_SESwedish
Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro