Frågor & Svar

Frågor & Svar

Varför är Horsedream-produkterna så speciella?

Alla Horsedream-produkter är tillverkade av det finaste, renaste fårskinn och lammull och görs med högsta kvalitetskrav. Lammull har ett högt terapeutiskt värde för det främjar cirkulationen och är temperaturbalanserande.

Lammull minskar sadeltryck och förhindrar uppkomsten av sår. Dessutom är lammull inte en grogrund för virus och bakterier, och det neutralisera syror och lukter samt är naturligt smutsavvisande. Fårskinn och lammull är lättskött och slitstarkt. Alla produkter är praktiskt utformade för att enkelt klara normal tvätt i maskinen och även torktumling!

Alla Horsedream-produkter har producerats av Christ Lamfelle i Tyskland under stränga kvalitetskontroller, av ett garveri som har vunnit ett stort antal utmärkelser för miljöskydd och har etablerats med högt anseende sedan 1954.

Vad är så speciellt med lammull?

Lammull är en naturprodukt, har full andningsförmåga, är lämplig för både sommar- och vinterbruk och är utmärkt ur hygiensynpunkt eftersom det är naturligt bakterieresistent. Horsedreams lammullsprodukter har noggrant skapats för att vara mycket lätta att sköta och involverar om något, mindre arbete än hästprodukter tillverkade av andra ämnen.

Lammullets mjukhet mot hästens hud kommer att hjälpa hästen att känna sig bekväm, ta bort eventuella påtryckningar från sadeln och uppmuntra hästen att röra sig fritt. Det kommer att bidra till att förhindra svettning eller skav, och hjälpa hästen i sin förmåga att utföra och svara på ryttarens begäran. Hästen känner bara vad du vill att den ska känna, dvs dig som ryttare och inte ojämnt tryck  från utrustningen.

Hur lättskötta är Horsedream-produkterna?

Att rida hästar gör att saker blir smutsigt och svettigt. Du behöver bara vädra Horsedream-produkterna och lätt tvätta dem i tvättmaskin i 30 grader på ylletvätt och torktumla efteråt. Vi rekommenderar starkt att du använder rengöringsmedel för fårskinn. Om du inte vill torktumla, kan du istället sträcka ut produkten platt för att torka. Omforma produkten flera gånger genom torkningsprocessen. Glöm inte ta bort inlägg före tvätt.

Hur snabbt får jag min leverans?

Leveranstiden är normalt 5-10 dagar inom Sverige. Produkterna skickas med PPD spårbart. Längre leveranstid kan förekomma om just din färg eller storlek är tillfälligt slut hos leverantören. Du kontaktas i så fall om det.

Skickar ni inom hela Norden/ Skandinavien?

Ja, faktiskt skickar vi inom hela EU, fraktfritt och spårbart.

Vad gör jag om produkten går sönder?

Som kund har du alltid reklamationsrätt och Horsedream.nu erbjuder 1 års produktgaranti. Gäller dock inte normal förslitning. Om din produkt gått sönder, lagas den eller byts ut. Kontakta mig på anneli@dansamedhastar.nu innan du skickar tillbaks produkten. Skicka rekommenderat då du ansvarar för varan tills den kommit fram.

Share this post