fbpx

Christ Barbackapad – Horsedream

Christ Barbackapad – Horsedream

Christ Barbackapaddar/Barbackasadlar av lammskinn och lammull – För ultimat komfort för häst och ryttare.

Horsedream saddlepads Horsedream-barbackapad-Premium-Plus-Natur Christ Barbackapad - Horsedream Bandet mellan häst och ryttare är avgörande för en framgångsrik relation. Med en Horsedream barbackapad / barbackasadel från Christ Lammfelle, uppnår du den ultimata komforten för den moderna ridningen. Hosedream barbackasadlar är speciellt utformade för att möjliggöra flexibilitet, en förmåga att känna hästens varje rörelse samt hög bekvämlighet på grund av minskning av friktion och skav för hästen.

Christ barbackapaddar / barbackasadlar ur Horsedream serien är designade och utformade med exceptionellt hög standard och tillverkas av prisbelönta Christ Lammfelle i Tyskland.  Horsedream barbackapaddar är kända för hög komfort och prestanda.

En nära känsla mellan häst och ryttare är nyckeln till kommunikation, vilket gör att du har förmågan att absorbera din hästs varje rörelse, och samtidigt försiktigt vägleda den genom lätta signaler. Christ barbackapaddar har fått högt betyg av professionella ryttare och sadelpaddarna /barbackasadlarna har använts i stor utsträckning av både oberoende ryttare och ridterapeuter. Det är så nära att rida helt utan sadel som du kan komma, när man använder en barbackapad. En svensk studie har visat att fårskinn/lammull har bästa tryckfördelning och är därför bästa valet för din ridning än t. ex. gelépaddar.

Horsedream barbackapad /barbackasadel finns i flera olika modeller och färger och är anpassade med stora D-ringar för valfri användning med stigbyglar utöver D-ringar för att fästa en bröstplatta. När du upplever närheten som endast Horsedream Barbackapad ger, kommer du aldrig vilja rida i något annat.

Horsedream Barbackasadlar främjar ansvarsfull barbacka-ridning. En innovation konstruerad av Christ Lammfelle i Tyskland, tillverkare och designers av Horsedream produkter. (Christ Lammfelle Fellsattel). Barbackasadlarna är tillverkade av 100 % medicinsk högkvalitativ Merino lammskinn och lammull med slitstark bomullstwill.

Horsedream Barbackapad sätter nya standarder när det gäller ridkänsla och ridterapi. Tester som utförts av oberoende expertryttare och ridterapeuter har bekräftat de positiva egenskaperna och effekterna av denna barbackapad på både häst och ryttare.

En barbackapad tillåter särskilt intensiv ridglädje. Närheten till hästen ger en stark sammankoppling där hästens värme och rörelser lätt kan kännas. Liksom för andra barbackapaddar, bör de vanligtvis inte användas med stigläder och stigbyglar av säkerhetsskäl och tryckpunktsrisk, emellertid kan stigläder fästas till metall D-ringar på våra sadelpaddar för bättre balans.

Våra Merino lammskinnssadlar med lammull är anatomiskt formade och ger gott om stoppning för att skydda din hästs rygg, samtidigt som de ger stor barbacka-ridvana. De flesta Barbackapaddar är utformade för tillfällig ridning och korta sessioner, men på grund av dubbla lager av lammull och kompositstoppning (löstagbara vid tvätt), fördelas tryck och vikt jämnt och din hästs rygg är skyddad från påtryckningar från dina ”sittben”.  

Du rider oerhört bekvämt och lammullen hjälper till att fungera som en stötdämpare för ryggraden. Mycket terapeutiskt för både dig och din häst. Ultimat användning för horsemanship, akademisk ridning etc. Användare av Christ barbackapaddar kommenterar ofta rörelsefriheten på hästen och förbättrad muskelmassa när de använder barbackasadeln.

Horsedream barbackapad/barbackasadel/bomlös sadel är lämplig för och passar alla typer av hästar och ponnier eftersom den är bomlös och gjord av fårskinn/lammskinn, är helt flexibel och inte orsakar några tryckpunkter.

Horsedream Barbackasadlar är idealiska för:

 •        – Inridning av hästar
 •        – Utbildning av unghästar
 •        – Hästar med ryggproblem
 •        – Hästar med känslig rygg
 •        – Hästar som återhämtar sig från ryggskador
 •        – Hästar som har problem med sadel tillpassning av någon anledning
 •        – Sits- och balansträning för ryttare
 •        – Ryttare som vill ha ”close contact” med hästen
 •        – Inom alla områden av Horsemanship

Barbackapaddarna är populära hos ryttare inom alla olika områden, men en sak som de alla har gemensamt är att de alla älskar sin Horsedream Barbackapad.

Barbackapadden används med en dressyrgjord (ej elastisk). Matchande barbackagjord med lammull i valfri längd, kan köpas till.

Alla våra Barbackapaddar kan tvättas i maskin vid låga temperaturer – Använd alltid ett vårt speciella rengöringsmedel för fårskinn för att skydda och förlänga livslängden på din barbackapad.

Horsedream saddlepads 6301_262-Black-Natural-Barebackpad-Basic-Plus-300x300 Christ Barbackapad - Horsedream
Basic PLUS Barbackapad

Christ Basic Plus är originalutförandet av våra klassiska och mycket populära barbackapaddar/ fårskinnssadlar. Den är anatomiskt utformad och har lammull på översidan för ryttaren att sitta på och på undersidan mot hästens rygg med ett slitstarkt, vadderat schabrak av bomullstwill  emellan.

Det finns inläggsfickor på vardera sidan av ryggraden för kompositstoppning, vilket ger extra komfort för både dig och din häst. Dessa inlägg kan tas bort när du tvättar eller vill ha en ännu närmare kontakt med din häst. Det finns ett starkt handtag på framsidan av denna barbackapad för att underlätta balans om det behövs samt för att bära barbacka padden.

D-ringar är positionerade på padden för användning av en brösta om så erfordras. Det finns också starka metall D-ringar för att fästa stigläder. (D-ringarna är fästa till ett starkt vävt material som är insytt i barbackapadden). Barbackapadden har ett bakvalv av skum för att ge stöd till ryttaren (löstagbart för tvätt).

Sadelgjordsstropparna är tillverkade av BioThane (BioThane® material som bevisats ha mycket god hållbarhet där säkerhet, flexibilitet och styrka är kritiskt. Det är ett betrott varumärke i nationella idrottstävlingar till internationella militära organisationer).

Christ Basic Plus Barbackapad är tillgänglig i:

– Svart med naturlig lammull

– Mörkrun med brun lammull översida (naturlig lammull undersida) (bild)

– Svart med grafitgrå lammull översida (naturlig lammull undersida)

 Horsedream saddlepads 6303_462-anthracite-natural-Premium-Plus-300x300 Christ Barbackapad - Horsedream Premium PLUS Barbackapad

Horsedream Premium Plus Barbackapad är densamma som original Basic Plus men med tillägg av skumvadderade knästöd för extra stöd för ryttaren. Denna barbackapad har också förmågan att ha en”halv” sadelbom vid behov (säljs vid begäran). Bommen tillåter dig att fästa stigbyglar och du kan sedan använda stigbyglar och rida som på en konventionell sadel.

Vadderade knästöd (löstagbara vid tvätt) ger en hel del extra stöd och trygghet för ryttaren. Bra om din häst är lite ”tittig”. Hjälper också för en korrekt ridposition så är bra för nybörjarryttare. Denna barbackapad består av två halvor (det övre sätet kan skiljas från den nedre delen av padden) för tvättning och för att infoga halvbommen om så erfordras. Premium Plus barbackapad finns också i modell XH för hästar med hög och lång manke.

Christ Premium Plus Barbackapad är tillgänglig i:

– Svart med lammull i Natur 

– Mörkbrun med lammull i brunt på översida (naturlig lammull på undersida)

– Svart med grafitgrå lammull översida (naturlig lammull på undersida) (bild)

Horsedream saddlepads 6330_772-Brown-Cloud-Special-Plus-bareback-pad-300x300 Christ Barbackapad - Horsedream Cloud Special Barbackapad

Christ Barbackapad Cloud ”särskilda” Barbackapad/ Close Contact bomlös sadel är den enda barbackapad som är helfodrad med lammull på undersidan. Ullhöjden är 30 mm vid sitsen och 15 mm vid kåporna. Den har justerbara sits- och knästöd. Schabrakmaterial med sadelkåpor av nylon och på undre panelen för att undvika skav och slitage. Vadderad med kompositskum i framvalv och bakvalv och smal bom.

Denna barbackapad har avtagbara knästöd av läder som fixeras med kardborre. Dessa ger ytterligare stöd. Kompositskuminlägg ingår som standard.

Liksom på alla våra barbackapaddar, finns det ett starkt handtag på framsidan av barbackapadden för att underlätta balans om det behövs och för att bära padden.

D-ringar är positionerade på padden för användning av en brösta om så erfodras. Det finns också starka metall D-ringar för att fästa stigläder. (D-ringarna är fästa till ett starkt vävt material som är insytt i barbackapadden).

Christ Cloud Special Barbackapad finns tillgänglig i:

– Grafitgrå lammull översida och lammull i natur undersida 

– Börkbrun lammull översida och lammull i natur undersida (bild)

– Naturfärgad lammull på översida och undersida

Horsedream saddlepads 6323_462-Anthracite-Iberica-Plus-300x300 Christ Barbackapad - Horsedream Iberica PLUS Barbackapad

Baserat på den spanska sadeln har Iberica Plus Barbackapad ett större skumvadderat bakvalv och framvalv för att skapa en mycket bekväm barbackapad med en stor känsla av säkerhet. Det finns inläggsfickor på vardera sidan av ryggraden för komposit-stoppning, vilket ger extra komfort för både dig och din häst.

Dessa inlägg kan tas bort när du tvättar eller när du vill ha en ännu närmare kontakt med din häst. Liksom på alla våra barbackapaddar, finns det ett starkt handtag på framsidan av barbackapadden för att underlätta balans om det behövs och för att bära den.

D-ringar är positionerade på padden för användning av en brösta om så erfodras. Det finns också starka metall D-ringar för att fästa stigläder. (D-ringarna är fästa till ett starkt vävt material som är insytt i barbackapadden).

Sadelgjordsstropparna är tillverkade av BioThane (BioThane® material som bevisats ha mycket god hållbarhet där säkerhet, flexibilitet och styrka är kritiskt. Det är ett betrott varumärke i nationella idrottstävlingar till internationella militära organisationer).

Christ Iberica Plus Barbackapad finns tillgänglig i:

– Grafitgrå lammull översida och lammull i natur undersida (bild)

– Mörkbrun lammull översida och lammull i natur undersida

– Naturfärgad lammull på översida och undersida

Beskrivning av barbackapaddens delar

Horsedream saddlepads Mått-Horsedream-barbackapad Christ Barbackapad - Horsedream

A – lammull översida

B – lammull undersida med avtagbara skuminlägg

C – starkt handtag för balansstöd när man rider eller för att bära padden

D – skumkloss under fårskinnet ger bra stöd för ryttaren

E – D-ringar av rostfritt stål under fårskinnet för att fästa stigläder

F – slitstark bomullstwill som löper rakt genom padden

G – sadelgjordsstroppar för att fästa en dressyrgjord

Share this post

sv_SESwedish
Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro