fbpx

Om CHRIST Lammfelle

Om CHRIST Lammfelle

Australiska merino lammull används för alla Horsedream-produkter eftersom ullen är lite tätare. Detta ger bättre tryckfördelning och bidrar till att minska tryckkrafterna. Skinnet är också starkare, vilket garanterar att det är hållbart och lätt att ta hand om produkterna.

Alla skinn bevaras och skickas till sitt eget garveri för vidare bearbetning. Christ Lammfelle kan när som helst verifiera ursprunget för sina fårskinn.

Inte ett enda får eller lamm slaktas för sin hud. Pälsen är en biprodukt av slaktprocessen, som är enbart för att erhålla kött.

Lammullets speciella egenskaper:

Lammull ger en generell känsla av välbefinnande. Det hjälper dig att slappna av och det främjar blodcirkulationen. Lammull ger en naturlig luftkudde mellan huden och skinnet som skapar en andningsbar zon som hjälper till att reglera hästens kroppstemperatur i alla väder.

Lammskinn består helt och hållet av proteiner. Protein ger inte en grogrund för virus och bakterier. Ullen kan absorbera upp till 30 % av sin vikt i fukt utan att det känns kallt eller fuktigt. Lammskinnet har antibakteriella egenskaper och skyddar huden. Ullfiberns struktur avstöter smuts och har naturliga självrengörande egenskaper. Regelbunden skakning och luftning av fårskinnet neutraliserar lukt och hjälper till att hålla ullen friskt.

Christ Lammfelle lammullsprodukter har ett högt terapeutiskt värde. De utesluter temperaturen under alla årstider, är andningsbara, elastiska och slitstarka. Tätheten hos deras produkter skapar naturliga luftkuddar. Detta minskar friktionen och ger lättnad för tryckkänslig hud. Tryckpunkter undviks.

Deras eget garveri är en av de modernaste i världen och ger de bästa möjliga förutsättningarna för att bearbeta det värdefulla råmaterialet, fårskinnet, med en speciell teknik utan kemikalier. Genom medicinsk garvning av fårskinnen blir de tvättbara och kan även läggas i torktumlare. Christ Lammfelle använder endast de bästa råvarorna för sina produkter som de tillverkar helt inomhus. De kan därför garantera en konsekvent hög kvalitet.

Share this post


sv_SESwedish
Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro