fbpx

Werner Christ Barbackapad

I Werner Christ Horse-sortimentet finns deras mycket populära barbackasadlar i lammskinn. Lammskinn har en högre kvalitet än fårskinn. Dessa lammskinnssadlar har äkta lammull som till skillnad mot fårskinn är tätare, ger bättre tryckfördelning och främjar blodcirkulationen. Lammull har andasfunktion, är fuktabsorberande och har antibakteriella och temperaturreglerande egenskaper. Christ barbackapddar har medicinskt garvat lammskinn i lagren och är ekologiskt framställda inom EU på Werner Christs eget, prisbelönta garveri.

Denna speciella typ av sadel/ridpad/barbackapad har ingen sadelbom och dessa bomlösa sadlar är mer flexibla och skonsamma mot hästen, då de inte ger tryckpunkter som vanliga sadlar. Werner Christs barbackasadlar formas automatiskt efter hästens rygg utan tidskrävande anpassning. Fram- och bakvalv ger otroligt bra stöd för ryttaren, mer än en vanlig barbackasadel. Den naturliga lammullen ger en mycket hög grad av komfort för både häst och ryttare. En svensk studie har visat att fårskinn/ lammskinn ger den bästa tryckfördelningen. På grund av att undersidan av barbackapadden har lammull, helt eller delvis, behöver man inte använda ett schabrak under. Dock hittar du anpassade Christ schabrak/ sadelpaddar för dessa ridpaddar till respektive modell för extra skydd. Det finns också sadelgjordar av lammull för Christs barbackasadlar i olika design och längd.

Våra barbackapaddar kan användas med eller utan stigbyglar om så önskas för bättre balans. Stigläder fästs då till D-ringar på padden. Dessa barbackapaddar kan tvättas i 30 grader med vårt anpassade tvättmedel.

Välj mellan våra fem barbackasadlar:  Christ Basic Plus barbackapad, den ursprungliga, enkla modell med störst rörelsefrihet för ryttaren, Christ Premium Plus barbackapad som har knästöd och ger extra stöd för ryttaren, samt Premium Plus XH för extra hög manke, Christ Iberica Plus barbackapad i spansk stil med högt fram- och bakvalv som ger en mycket stabil sits och Christ Cloud Spezial barbackasadel som har mer struktur av en riktig sadel som ger ryttaren stödet som av en traditionell sadel.

sv_SESwedish
Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro